Ledelse af ledere - videoværktøjet

Ledelse af ledere er Væksthusets dialogværktøj, der sætter fokus på forholdet mellem chefer og ledere. Værktøjet består af en række videocases og en skriftlig vejledning.

Skribentinfo

Hensigten er at levere brændstof til en lokal dialog i kommuner og regioner om, hvad god ledelse af ledere er.

Det vil variere fra organisation til organisation. Nogle chefer vil allerede have mange erfaringer at trække på, mens andre først for nylig har fået ledere under sig.

Begge grupper kan bruge filmene til at få drøftet, hvilke principper og værdier der skal præge samarbejdet med lederne.

Værktøjet kan også inspirere chefer til at få afstemt de gensidige forventninger med lederne og at få gjort parternes ønsker og behov konkrete.

Sådan bruger du værktøjet

De korte videocases er tænkt til at indgå i dialogmøder, workshops, seminarer, uddannelse, netværk og andre sammenhænge, hvor chefer har mulighed for at drøfte deres rolle som leder af ledere.

Værktøjet er designet til, at sådanne drøftelser bliver styret af en intern eller ekstern konsulent – eller af chefen selv. Inspiration til gennemførelsen af sådanne dialogprocesser findes i den skriftlige vejledning.

Som ansvarlig for processen er din rolle blandt andet at sikre, at dialogen og erfaringsudvekslingen styres og knyttes til temaer og problemstillinger, som deltagerne oplever som særlig relevante for deres rolle som chef.

Det kan fx være ved at knytte dialogen til kommunens eller regionens eksisterende ledelsesgrundlag og -værdier.

Den skriftlige vejledning

En skriftlig vejledning til chefer samt ledelses- og HR-konsulenter, der vil anvende værktøjet Chefens dilemma til at skabe dialog om relationerne mellem chef og ledere i kommuner og regioner.
Download vejledningen her

Bestil dvd med videocases

Send en mail til info@lederweb.dk , hvis du ønsker at få tilsendt en gratis DVD  

Skribentinfo

Kommentarer